• Obecnie brak na stanie
    Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 350g

Mieszanka na sernikobrownie bezglutenowa BIO 350g

19,49 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
Obecnie brak na stanie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do pieczenia bezglutenowego brownie z kremem sernikowym.
Opakowanie zawiera 300 g mieszanki na ciasto brownie, 50 g mieszanki na krem sernikowy.

Składniki

cukier buraczany*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 8 %, płatki gorzkiej czekolady* 6 % (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)), substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, sól kamienna, wanilia*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Uwagi

Wydłużenie czasu pieczenia wpłynie na soczystość sernikobrownie.
Ciasto na brownie będzie wyjątkowo ciągliwe, jeśli dodasz 2 łyżki melasy.

Sposób użycia

****Do przygotowania klasycznej wersji ciasta potrzeba:
- 125 g miękkiego MASŁA,
- 1 jajo,
- 100 ml MLEKA.

Do przygotowania klasycznej wersji kremu potrzeba:
- 250 g chudego twarogu,
- 1 jajo.

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z masłem, jajkiem i mlekiem. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z chudym twarogiem i jajkiem.
3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.
4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

****Do przygotowania ciasta w wersji wegańskiej potrzeba:
- 100 g margaryny,
- 100 ml napoju roślinnego.

Do przygotowania wegańskiej wersji kremu potrzeba:
- 150 g wegańskiej alternatywy serka śmietankowego,
- 150 g wegańskiej alternatywy twarogu.

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C z funkcją grzania góra/dół i wyłóż papierem do pieczenia dno tortownicy (średnica 25 cm).
2. Umieść mieszankę na ciasto brownie w misce i wymieszaj z margaryną i napojem roślinnym. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. W drugiej misce wymieszaj mieszankę na krem sernikowy z wegańską alternatywą serka śmietankowego i wegańską alternatywą twarogu.
3. Wlej ciasto na brownie do tortownicy i równomiernie rozprowadź. Następnie za pomocą łyżki stołowej rozsmaruj krem sernikowy na wierzchu.
4. Czas pieczenia wynosi 40 minut na średniej wysokości rusztu.
5. Pozwól dobrze ostygnąć przed jedzeniem.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
383kcal
1 623kJ
Tłuszcz, w tym: 2,9g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,6g
Węglowodany, w tym: 84g
- cukry 54g
Błonnik 3,7g
Białko 3,7g
Sól 0,15g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj producenta

Niemcy

Bauck Hof
7G2A-PD4U

5 innych produktów w tej samej kategorii: