Bezglutenowy baton owocowy Frupp malinowy 10g

4,09 zł
Brutto


Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Jest to pierwszy, dostępny na rynku batonik otrzymany z liofilizowanych owoców, będący bogatym źródłem błonnika, witamin i antyoksydantów. Stanowi on pyszną alternatywę dla wysokokalorycznych słodyczy oraz słonych przekąsek.

Do wyprodukowania 100 g produktu zużyto 250 g świeżych owoców z wykorzystaniem techniki suszenia sublimacyjnego (liofilizacji) charakteryzującego się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych owoców.

Produkt nie zawiera glutenu, tłuszczu i soli.

Składniki:

Maliny (31%), trehaloza, cukier, maltodekstryna, koncentrat soku jabłkowego (5%), substancja żelująca: pektyny.

Sposób przechowywania:

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu. 

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 1 porcji (10 g) produktu:

Wartość energetyczna w 10g produktu:37 kcal / 155 kJ
Tłuszcz, w tym:0 g
- kwasy nasycone0 g
Węglowodany, w tym:7,9 g
- cukry6,5 g
Błonnik1,5 g
Białko0,4 g
Sól0 g

Informacja o alergenach:

Produkt może zawierać mleko, soję, orzechy ziemne oraz pochodne, ze względu na obecność tych alergenów na terenie zakładu produkcyjnego.

Kraj produkcji:

Polska

Celiko
A2-7P D332-27234
509 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak

16 innych produktów w tej samej kategorii: