Bułka tarta bezglutenowa BIO 200g

9,99 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Bezglutenowa bułka tarta jest alternatywą dla tradycyjnej pszennej, tak często używanej w polskiej kuchni.
Do jej produkcji wykorzystano skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Takie połączenie gwarantuje też ciekawe walory smakowe przygotowanych na bazie bułki panierek. Osoby nietolerujące glutenu mogą więc bez obaw cieszyć się smakiem np. tradycyjnie przygotowywanego kotleta.
Dodatkowo, bułka ta doskonale sprawdzi się w tradycyjnej pizzy sycylijskiej, gdzie stanowi bazę pod wykładany na wierzch ser.

Składniki

kasza kukurydziana*, skrobia* (kukurydziana*, ziemniaczana*), mąka* (ryżowa*, kukurydziana*, jaglana*), syrop ryżowy*, olej słonecznikowy*, sól morska, cukier trzcinowy*, łuski nasion psyllium*, błonnik bambusowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
356kcal
1 502kJ
Tłuszcz, w tym: 4,5g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
Węglowodany, w tym: 70g
- cukry 3g
Błonnik 8g
Białko 4,8g
Sól 0,76g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta

Węgry

Biopont
89M0-9292
109 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

8 innych produktów w tej samej kategorii: