Muffinsy - Babeczki niskobiałkowe PKU 250g

14,19 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Słodkie babeczki do samodzielnego przygotowania są idealne na spotkania ze znajomymi, do porannej kawy czy jako drugie śniadanie. Ich przygotowanie jest bardzo proste i może sprawić wiele radości naszym pociechom.

Bez jest niskobiałkowy PKU, bez zawartości glutenu, mleka, czekolady i soi.

Składniki:

Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany, proszek do pieczenia bezglutenowy (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana), aromat, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, substancja spulchniająca: węglany sodu.

Sposób przygotowania:

Składniki: 4 żółtka, pół szklanki oleju, 100 ml wody mineralnej, pół szklanki cukru.
Sposób wykonania: piekarnik należy nagrzać do temperatury 180°C. Na blaszce ustawić foremki załączone do opakowania. Żółtka utrzeć z cukrem, a następnie dodać kolejno olej, wodę oraz zawartość torebki. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolita masę. Napełnić przygotowane foremki ciastem do połowy ich wysokości. Do ciasta można dodać owoce np. jagody. Blachę należy włożyć do nagrzanego wcześniej piekarnika, piec około 15-20 minut.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu po przyrządzeniu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 443 kcal / 1 850 kJ
Tłuszcz, w tym: 26 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany, w tym: 57 g
- cukry 29 g
Białko, w tym: 2 g
- fenyloalanina 73 mg
Sól 0,82 g
Błonnik 1,7 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-3L 2603-15489
8 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak
bez mleka
Tak
niskobiałkowe PKU
Tak

7 innych produktów w tej samej kategorii: