Czekolada gianduja z kawałkami piernika i karmelu BIO 100g

16,09 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Gianduja powstała w XIX wieku, gdy Napoleon Bonaparte ograniczył brytyjskie dostawy do portów pod francuską kontrolą.
Czekolada ta spisze się jako popołudniowe łakocie, które zjednoczą całą rodzinę. Tabliczka czekolady to znakomity pretekst do nawet krótkiej rozmowy z bliskimi. Ponadto zapewniamy, że raczej ciężko będzie się oderwać od stołu, nim cała tabliczka nie zniknie!

Składniki

cukier trzcinowy nierafinowany*, pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH* 17 %, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, pierniki* 9 % (mąka z PSZENICY ORKISZ*, nierafinowany cukier trzcinowy*, olej słonecznikowy*, karmelowy syrop cukrowy*, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawy*), chrupki cynamonowe* 4,5 % (cukier trzcinowy nierafinowany*, syrop glukozowy*, tłuszcz MLECZNY*, cynamon*, sól morska), pełne MLEKO w proszku*, przyprawa do piernika*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa kakaowa: minimum 32 %.

Alergeny

Może zawierać inne orzechy.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
544kcal
2 278kJ
Tłuszcz, w tym: 33g
- kwasy tłuszczowe nasycone 15g
Węglowodany, w tym: 53g
- cukry 43g
Błonnik 0g
Białko 6,4g
Sól 0,07g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać z dala od ciepła.

Kraj producenta

Niemcy

Vivani
8PKV-246Y
1 Przedmiot

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Nie
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Tak
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: