• Nowy
    Len ziarno 1kg

Len ziarno 1kg

9,49 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Len to płaskie nasiona o wielości 2-3 mm. Po zalaniu wodą zwiększają swoją objętość, otaczając się dużą ilością śluzu. Len ma dużą zawartość błonnika pokarmowego i białka.

Siemię lniane można wykorzystać jako dodatek do musli, jogurtu, sosów, sałatek, zup, wypieków (np. chleba czy owsianych ciasteczek), a nawet do kanapki. Najczęściej ziarna lnu spożywa się po namoczeniu ziaren - 2 łyżeczki lnu zalać połową szklanki wody, gotować przez 15 minut. Spożywać 2-3 razy na dobę.

Składniki:

Ziarna lnu (siemię lniane).

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Alergeny:

W zakładzie pakowane są również:sezam, migdały,produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Tabela wartości odżywczych:

Wartość odżywcza produktu w 100g w porcji 50g %RWS w 50g
Wartość energetyczna 2173 kJ/519 kcal 1087 kJ/260 kcal 13%
Tłuszcz, w tym: 33,33 g 16,7 g 24%
- kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 1,9 g 10%
Węglowodany, w tym: 33,33 g 16,7 g 6%
- cukry 0 g 0 g 0%
Błonnik 25,9 g 13 g -
Białko 22,22 g 11,11 g 22%
Sól 0 g 0 g 0%
Witaminy i składniki mineralne w 100g w porcji 50g %RWS w 100g
Tiamina (Witamina B1) 0,17 mg 0,09 mg 15%
Wapń 296 mg 148 mg 37%
Fosfor 722 mg 361 mg 90%
Magnez 291 mg 146 mg 78%
Żelazo 6,67 mg 3,34 mg 48%
Cynk 7,8 mg 3,9 mg 78%

*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Kraj producenta:

Polska

Targroch
A4-9L 6EY2-QJR4
507 Przedmioty