• Nowy
    Sos curry indian madras bezglutenowy BIO 350g

Sos curry indian madras bezglutenowy BIO 350g

20,29 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Curry z Madrasu to łagodny sos wywodzący się z południowych Indii. Ulubiony przez wegetarian i wegan. Nic w tym dziwnego, bo to wegańskie curry jest bogate w warzywa i pachnące indyjskie przyprawy.
Na patelni podsmaż ulubione warzywa, w razie potrzeby dodaj zamiennik mięsa (w sumie około 400 g). Dodaj sos i delikatnie podgrzej. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan.

Składniki

woda, pasta pomidorowa*, cebula*, marchew*, pasta curry z Madrasu* 7% (skoncentrowana pasta pomidorowa*, cebula*, olej słonecznikowy*, imbir*, woda, curry* 0,6 % (kolendra*, koper włoski*, kminek*, kurkuma*, cynamon*, kozieradka*, liście curry* 0,02 %, papryka cayenne*, pieprz czarny*, mielony liść laurowy*, goździki*), sól morska, cukier kokosowy*, ocet*, czosnek*, krem kokosowy*, tamaryndowiec*), olej słonecznikowy*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa* , sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny).

Alergeny

Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, soję.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
96kcal
406kJ
Tłuszcz, w tym: 5g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
Węglowodany, w tym: 11g
- cukry 7,8g
Błonnik 1,5g
Białko 1,6g
Sól 1,5g

Zalecane warunki przechowywania

Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.

Kraj producenta

Holandia

Terrasana
KVPL-KWKY
100 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie