• Nowy
    Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej 250g

Mieszanka do wypieku pizzy bezglutenowej 250g

12,79 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Składniki

mąka ryżowa, tapioka, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.

Alergeny

 Produkt może zawierać alergeny: orzechy

Uwagi

Produkt bezglutenowy

Sposób użycia

1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
4. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 stopni Celsjusza).
5. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
6. Rozgrzej piekarnik do 250-300 stopni Celsjusza.
7. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
8. Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
328kcal
1 372kJ
Tłuszcz, w tym: 6,9g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,1g
Węglowodany, w tym: 61g
- cukry 3,3g
Błonnik 2,8g
Białko 3,7g
Sól 1,4g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody, 2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Kraj producenta

Polska

A2-7L HCUK-892P
521 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie