• Nowy
    Bezglutenowy makaron Spaghetti 250g

Bezglutenowy makaron Spaghetti 250g

17,69 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Makaron spaghetti to charakterystyczne, bardzo długie, dość grube nitki. Podaje się go z różnego rodzaju sosami: mięsnymi, warzywnymi, z owocami morza czy wykonanymi na bazie serów pleśniowych.

 

Składniki:

Mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę. Do wrzącej, osolonej wody wkładaj stopniowo makaron, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszaj, aby makaron nie przywarł do dna i gotuj przez 8-10 minut, a następnie odcedź makaron i przepłucz zimną wodą.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 357 kcal / 1 514 kJ
Tłuszcz, w tym: 1,5 g
- kwasy nasycone <0,1 g
Węglowodany, w tym: 78 g
- cukry <0,5 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,5 g
Sól 4,5 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-5L 8BF7-7638C
8 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: