• Nowy
    Bezglutenowy chlebek chrupki 180g

Bezglutenowy chlebek chrupki 180g

16,39 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Pieczywo chrupkie bezglutenowe to produkt stworzony na bazie mąki kukurydzianej, ziemniaczanej i ryżowej. W przeciwieństwie do mąki pszennej, ich indeks glikemiczny, a zarazem także kaloryczność są znacznie niższe, dlatego można bez obaw powiedzieć, że to dobre pieczywo na odchudzanie. Po zjedzeniu kromki pieczywa chrupkiego organizm zachowuje uczucie sytości na dłużej i wolniej zużywa przyswojoną energię. Ponadto, mąka kukurydziana i ryżowa są także bogatym źródłem korzystnych dla zdrowia składników, takich jak błonnik, witaminy i minerały. Lekkostrawne pieczywo chrupkie będzie też odpowiednie dla osób nietolerujących laktozy.

Pieczywo lekkie to idealny substytut białego chleba, bułek i innego typu wypieków. Można spożywać je w towarzystwie tradycyjnych dodatków do kanapek, czyli wędliny, serów, past, konfitur oraz warzyw, a nawet owoców. Doskonale sprawdzi się także, jako samodzielna przekąska lub zamiennik chleba do zup i sałatek. 

Składniki:

mąka kukurydziana, mąka ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, sól.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu:  381 kcal / 1 616 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,8 g
  - kwasy nasycone 0,2 g
 Węglowodany, w tym:  87 g
  - cukry 1,1 g
 Błonnik 3,2 g
 Białko 4,8 g
Sól 1,1 g

Kraj producenta:

Polska

Bezgluten
A2-7L 9ZN0-Z1BR
9 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Tak
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Tak
bez mleka
Nie
dla Wegan
Tak
dla Wegetarian
Tak
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: