• Nowy
    Makaron Spaghetti niskobiałkowy PKU 250g

Makaron Spaghetti niskobiałkowy PKU 250g

16,89 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów skrobi: kukurydzianej i pszennej. Makaron doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sosów: mięsnych, warzywnych, z owocami morza czy wykonanych na bazie serów pleśniowych.

Produkt jest niskobiałkowy PKU, bez zawartości glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.

Składniki:

Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, substancja zagęszczająca: hydroxypropylometyloceluloza; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; barwnik: karoteny.

Sposób przygotowania:

Makaron należy wrzucić do wrzącej lekko osolonej wody, zamieszać. Gotować przez około 7-8 minut. Po ugotowaniu makaron należy przepłukać zimną wodą.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 345 kcal / 1 467 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,6 g
- kwasy nasycone 0,5 g
Węglowodany, w tym: 85 g
- cukry 0,2 g
Błonnik <0,5 g
Białko, w tym: <0,5 g
- fenyloalanina 8 mg
- tyrozyna <5 mg
- leucyna 11 mg
Sól 0,44 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-5L B98A-210F1
3 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak
niskobiałkowe PKU
Tak

8 innych produktów w tej samej kategorii: