Mąka z żołędzi bezglutenowa BIO 500g

14,39 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mąka z żołędzi była dawniej używana jako pokarm, szczególnie w czasach, gdy brakowało jedzenia. W porównaniu z mąką zbożową jest kilkakrotnie bogatsza w potas, wapń, magnez oraz witaminy z grupy B. Zawiera także dużo błonnika.

Składniki:

100% mąka z żołędzi.

Sposób użycia:

Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych, dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi.
Zachęcamy do wymyślania autorskich dań na bazie tego naturalnego i cennego składnika.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 322 kcal / 1 355 kJ
Sód 17 mg / kg*
Potas 4 500 mg / kg*
Fosfor 730 mg / kg*
Wapń 740 mg / kg*
Magnez 340 mg / kg*
Błonnik 16,8 %
Białko 4,1 %
Kwasy tłuszczowe 5,1 %
Sole mineralne 1,2 %
Węglowodany 72,8 %

* kilogram produktu suchego

Kraj produkcji:

Polska

A3-2P 90B7-667F8
100 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: