- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Liofilizowane jabłko 30g
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Jabłko to owoc powszechnie spotykany w naszym kraju, który ma wielu zwolenników i smakoszy. Liofilizowane jabłka są doskonałą alternatywą dla świeżych owoców, zawierają bowiem tyle samo wartości odżywczych, i co najważniejsze, można je wszędzie ze sobą zabrać. Stanowią oryginalną przekąskę, są chrupiące i lekkie, można je także dodawać do deserów, takich jak budyń, kisiel czy musli, a także wypieków (po uprzednim namoczeniu, wtedy uzyskują swój pierwotny kształt) oraz kompotów.
Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Owoce liofilizowane mogą stanowić dodatek do:
- musli śniadaniowego;
- galaretki, kisielu, budyniu;
- zupy owocowej, zupy instant;
- kompotów;
- dań owocowych jarskich;
- kuchni turystycznej;
- w przetwórstwie mleczarskim do wszelkiego rodzaju deserów, deserów ryżowych, kaszek smakowych, jogurtów, serków homogenizowanych, maślanek owocowych, serków smakowych, kefirów;
- w cukiernictwie do ciast smakowych, kremowych, pucharów lodowych, deserowych, deserów;
- kaszek owocowych dla dzieci;
- herbat owocowych, ziołowych i leczniczych;
- smalcu (gruszka i jabłko);
- produktów dietetycznych.
Składniki:
100% liofilizowane jabłko.
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza | w 100 g | w 1 porcji 30 g | % RWS* w 1 porcji |
Wartość energetyczna | 358 kcal / 1 517 kJ | 107 kcal / 455 kJ | 5 % |
Tłuszcz, w tym: | 0,7 g | 0,2 g | 0 % |
- kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany, w tym: | 81 g | 24 g | 9 % |
- cukry | 71 g | 21 g | 24 % |
Błonnik | 9,2 g | 2,8 g | - |
Białko | 2,1 g | 0,6 g | 1 % |
Sól | <0,01 g | 0 g | 0 % |
*Referencyjna wartość do spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (2000 kcal/8400 kJ).
Kraj pochodzenia:
Polska