Sos carbonara wegański bezglutenowy BIO 27g

11,09 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Opakowanie 28 g wystarczy na przygotowanie sosu na 3 porcje makaronu.

Składniki

skrobia kukurydziana*, mąka z ORZECHÓW NERKOWCA*, sól, 5% wędzone grzyby shiitake*, płatki drożdżowe*, cebula*, czosnek*, sok z cytryn w proszku*, szczypiorek*, pieprz czarny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Może zawierać ŁUBIN, SOJĘ, inne ORZECHY, GORCZYCĘ i seler.

Sposób użycia

Potrzebujesz: 250 ml wody, 50 ml wegańskiej alternatywy śmietany.
Zawartość torebki wsypać do garnka z wodą i wegańską alternatywą śmietany i wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim lub dużym ogniu, ciągle mieszając, aż sos lekko zgęstnieje – gotowe.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
351kcal
1 479kJ
Tłuszcz, w tym: 9,1g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,6g
Węglowodany, w tym: 58g
- cukry 3,2g
Błonnik 4,4g
Białko 7,4g
Sól 13,1g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

Kraj producenta

Niemcy

Biovegan
OPYB-A1N4
1 Przedmiot

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Tak
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: