Łuski babki jajowatej BIO 100g

19,09 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

Składniki:

Łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100%

*certyfikowany składnik ekologiczny

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zalecane spożycie:

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów. 

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu:  
Tłuszcz, w tym: 0,6 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany, w tym: 1,7 g
- cukry 0,2 g
Błonnik 85 g 
Białko 2,4 g
Sól 0,02 g

 

 

Kraj producenta:

Polska

A3-6P T4AB-I38G
101 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Nie
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Tak
dla Wegetarian
Tak
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: