

Witamy w Organiczne24.pl
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.
Łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100%
*certyfikowany składnik ekologiczny
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 1,7 g |
- cukry | 0,2 g |
Błonnik | 85 g |
Białko | 2,4 g |
Sól | 0,02 g |
Polska
Opis