- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą z oliwek extra virgin (3x60g)
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik.
Gotowe ciasto na tortille w formie już ukształtowanych placków to ułatwienie dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę, ale nie ma czasu na przygotowywanie skomplikowanych, pracochłonnych posiłków. Sposobów na to, jak zrobić tortille z gotowych placków, jest kilka - można opiekać je na rozgrzanej patelni beztłuszczowej przez ok. minutę na każdej stronie, grillować w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund lub zawinąć z farszem i upiec w piekarniku. Prostota przygotowania sprawia, że jest to świetna opcja na szybki obiad lub jako przystawka z tortilli dla niespodziewanych gości.
Pomysłów na to, co zrobić z tortilli, jest tyle, ile kucharzy. Przekąski z tortilli są wygodne do jedzenia, więc dobrze sprawdzą się jako drugie śniadanie - wystarczy posmarować placki dobrze doprawionym serkiem ziołowym, by uzyskać rollsy z tortilli, które następnie można pokroić na małe kawałki. Z kolei na ciepło przygotujemy tortille na imprezę ze startym serem żółtym, szynką i kukurydzą.
Składniki
skrobia kukurydziana, woda mąki (mąka ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego) substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; oliwa z oliwek extra virgin (6%), skrobia z tapioki, skrobia ryżowa, błonnik (inulina, ziemniaczany), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; skrobia ziemniaczana, sól, dekstroza, mąka grochowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa; środek konserwujący: E202; aromat.
Sposób użycia
Podgrzać na patelni bez użycia tłuszczu z każdej strony (po ok. 60 sec) . Podawać z dodatkami według uznania.
Kuchenka mikrofalowa: 15/20 s grillować na średniej temperaturze.
Można odgrzewać ponowie.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
285kcal 1 201kJ |
Tłuszcz, w tym: | 8,2g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1g |
Węglowodany, w tym: | 50g |
- cukry | 0,3g |
Błonnik | 3,6g |
Białko | 1,1g |
Sól | 1,9g |
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj producenta
Polska
Opis
- certyfikat BIO
- Nie
- bez dodatku cukru
- Nie
- bez glutenu
- Tak
- bez jajek
- Tak
- bez laktozy
- Nie
- bez mleka
- Tak
- dla Wegan
- Tak
- dla Wegetarian
- Nie
- niskobiałkowe PKU
- Nie