• Nowy
    Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą z oliwek extra virgin (3x60g)

Tortilla (wraps) bezglutenowa z oliwą z oliwek extra virgin (3x60g)

23,79 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik.

Gotowe ciasto na tortille w formie już ukształtowanych placków to ułatwienie dla każdego, kto chce urozmaicić swoją dietę, ale nie ma czasu na przygotowywanie skomplikowanych, pracochłonnych posiłków. Sposobów na to, jak zrobić tortille z gotowych placków, jest kilka - można opiekać je na rozgrzanej patelni beztłuszczowej przez ok. minutę na każdej stronie, grillować w kuchence mikrofalowej przez 15-20 sekund lub zawinąć z farszem i upiec w piekarniku. Prostota przygotowania sprawia, że jest to świetna opcja na szybki obiad lub jako przystawka z tortilli dla niespodziewanych gości.

Pomysłów na to, co zrobić z tortilli, jest tyle, ile kucharzy. Przekąski z tortilli są wygodne do jedzenia, więc dobrze sprawdzą się jako drugie śniadanie - wystarczy posmarować placki dobrze doprawionym serkiem ziołowym, by uzyskać rollsy z tortilli, które następnie można pokroić na małe kawałki. Z kolei na ciepło przygotujemy tortille na imprezę ze startym serem żółtym, szynką i kukurydzą.

Składniki

skrobia kukurydziana, woda mąki (mąka ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego) substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; oliwa z oliwek extra virgin (6%), skrobia z tapioki, skrobia ryżowa, błonnik (inulina, ziemniaczany), substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; skrobia ziemniaczana, sól, dekstroza, mąka grochowa, emulgator: lecytyna słonecznikowa; środek konserwujący: E202; aromat.

Sposób użycia

Podgrzać na patelni bez użycia tłuszczu z każdej strony (po ok. 60 sec) . Podawać z dodatkami według uznania.
Kuchenka mikrofalowa: 15/20 s grillować na średniej temperaturze.
Można odgrzewać ponowie.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
285kcal
1 201kJ
Tłuszcz, w tym: 8,2g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1g
Węglowodany, w tym: 50g
- cukry 0,3g
Błonnik 3,6g
Białko 1,1g
Sól 1,9g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta

Polska

Bezgluten
A2-5L F02C-749A
42 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Tak
bez laktozy
Nie
bez mleka
Tak
dla Wegan
Tak
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

8 innych produktów w tej samej kategorii: