Fasolka adzuki BIO 400g

11,79 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z najpopularniejszych i najstarszych roślin strączkowych w Azji. Jest bardzo prosta w przygotowaniu ze względu na to, że ma bardzo delikatną łupinkę. Posiada delikatny słodko-orzechowy smak, który jest prawdziwym i wspaniałym delikatesem, często stosowanym jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych. Fasolkę adzuki polecamy do past i pasztetów, do zup i potraw jednogarnkowych.

Składniki:

100% fasolka adzuki*.
*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli

Sposób przygotowania:

Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 363 kcal / 1 534 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,5 g
- kwasy nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 63 g
- cukry 0 g
Błonnik 13 g
Białko 20 g
Sól 0 g

Informacja o alergenach:

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

Kraj produkcji:

Chiny

A3-2L 1307-932FA
100 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: