Makaron konjac typu vermicellil bezglutenowy BIO 385g (300g)

10,80 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Głównym składnikiem Bio Diet Vermicelli jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, produkt 100 % pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok, certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard), jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Składniki

woda, ekologiczna mąka z rośliny konjac 3,4 %.

Sposób użycia

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
7kcal
30kJ
Tłuszcz, w tym: <0,1g
- kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany, w tym: <0,2g
- cukry <0,1g
Błonnik 2,6g
Białko <0,1g
Sól <0,01g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 3 dni.

Kraj producenta

Polska

Diet Food
7BJI-W2SI
100 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: