Makaron udon shirataki konjac bezglutenowy 200g

9,19 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Składniki

woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

Sposób użycia

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
8kcal
33kJ
Tłuszcz, w tym: <0,1g
- kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany, w tym: 1,1g
- cukry <0,2g
Błonnik 1,8g
Białko <0,3g
Sól <0,01g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Diet Food
B4QL-Y06N
105 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie
Takie zdrowe
Nie
Krótki termin
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: