Makaron kukurydziano - ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO 250g

12,59 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Makaron wyprodukowany w włoskiej mąki kukurydzianej i ryżowej. Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników oraz nowoczesnej technologii produkcji, makaron zachowuje sprężystość, kształt i kolor podczas gotowania.
Makaron doskonale łączy się z sosami, np. kremowymi, lekkimi, z małymi kawałkami mięsa i warzyw. Idealnie smakuje z sosem bolońskim i parmezanem. Spróbuj go także w połączeniu z sosami i innymi produktami pomidorowymi.
Ten makaron spaghetti z łatwością owinie sobie każdego smakosza włoskiej pasty wokół... widelca.

Składniki

95 % mąka kukurydziana*, 5 % mąka ryżowa*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Może zawierać soję

Sposób użycia

1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 7-8 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
351kcal
1 489kJ
Tłuszcz, w tym: 2g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany, w tym: 75g
- cukry 2,8g
Błonnik 2,2g
Białko 6,8g
Sól 0,005g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

Kraj producenta

Polska

Novelle
GM0J-7L00
100 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: