Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Makaron proteinowy z soczewicy czerwonej świderki 250g
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Makaron Novelle z czerwonej soczewicy jest wytwarzany w 100 % z mąki z czerwonej soczewicy. Jest zdrową alternatywą dla tradycyjnych makaronów wytwarzanych z mąki pszennej, jest mniej kaloryczny i dostarcza wielu cennych składników.
Zalety Makaronu Novelle z czerwonej soczewicy:
- Zdrowy, dzięki zawartości miedzi, która wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym
- Fit, dzięki wysokiej zawartości białka, które przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
- Wygodny, przygotowuje się go znacznie szybciej i łatwiej niż warzywo z którego pochodzi
- Świetnie sprawdzi się w różnego rodzaju daniach, takich jak sałatki czy zapiekanki.
Spożywaj 0,5 porcji (50 g ugotowanego makaronu) dziennie w ramach zróżnicowanej diety i aktywnego trybu życia.
Opakowanie zawiera 5 porcji produktu po ugotowaniu. 50 g makaronu przed ugotowaniem stanowi 100 g makaronu po ugotowaniu.
Składniki
mąka z soczewicy czerwonej.
Alergeny
Produkt może zawierać GLUTEN (pszenica, żyto) oraz jaja.
Sposób użycia
1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100g produktu |
137kcal 577kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,7g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
Węglowodany, w tym: | 20g |
- cukry | 1,2g |
Błonnik | 4,3g |
Białko | 10g |
Sól | <0,01g |
Żelazo | 2,37mg (17%)* |
Miedź | 0,33 μg (33 %)* |
Mangan | 0,53mg (27%)* |
* - dzienne referencyjne wartości spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kraj producenta
Polska