Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy BIO 250g

12,48 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

Składniki

mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Produkt może zawierać soję.

Sposób użycia

Do garnka wlać 1L wody na 100g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
312kcal
1 322kJ
Tłuszcz, w tym: 1,8g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
Węglowodany, w tym: 49g
- cukry 1,4g
Błonnik 6g
Białko 22g
Sól 0,01g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj producenta

Włochy

Pasta Natura
A2-PL OT7V-9TN1
100 Przedmioty

9 innych produktów w tej samej kategorii: