

Witamy w Organiczne24.pl
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Kombu to odmiana morskich wodorostów o długich liściach, które dodaje się często do dań z fasoli. Można z niego przygotować kombu dashi, czyli japoński bulion, lub sałatkę z wodorostów. Ze względu na właściwości zagęszczające, Kombu można dodawać do sosów i zup dla uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Wodorosty Kombu* (Laminaria ochroleuca).
*certyfikowany składnik ekologiczny
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35-40 minut.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 183,5 kcal / 759,6 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,1 g |
- kwasy nasycone | 0,59 g |
Węglowodany, w tym: | 16,4 g |
- cukry | <0,5 g |
Białko | 7,1 g |
Błonnik | 35,3 g |
Sód | 2,35 g |
Hiszpania