Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowa BIO 500g

17,49 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.

Składniki

mąka owsiana* (bezglutenowa) 27 %, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Może zawierać soję, orzechy, nasiona sezamu.

Sposób użycia

1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. Mieszankę wymieszać z 400 ml letniej wody, 2 łyżkami octu winnego, 2 łyżkami oleju za pomocą trzepaczki lub miksera ręcznego.
3. Ciasto uformować zwilżonymi dłońmi i podzielić na 10 kawałków.
4. Kawałki ciasta uformować na kształt okrągłych bułek i obsypać dodatkami według uznania.
5. Następnie położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć na szerokość kciuka, aby dobrze wyrosły w piekarniku.
6. Piec przez 35 min.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
348kcal
1 472kJ
Tłuszcz, w tym: 2,4g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
Węglowodany, w tym: 72g
- cukry 0,6g
Błonnik 4,2g
Białko 6,6g
Sól 2,1g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj producenta

Niemcy

Bauck Hof
A2-1P Y14Z-DRLY
101 Przedmioty

2 innych produktów w tej samej kategorii: