Mieszanka do wypieku bułek owsianych bezglutenowa demeter BIO 350g

18,89 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.

Składniki

płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74 %, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10 % (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2 %, sól kamienna. (*certyfikowany składnik ekologiczny, **składniki z rolnictwa biodynamicznego)

Alergeny

Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, NASIONA SEZAMU, GORCZYCĘ i łubin.

Sposób użycia

Potrzebujesz: 350 g mieszanki do bułek, 400 ml wody (letniej),
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra - dół.
2. W misce wymieszaj krótko mieszankę na bułki z 400 ml wody. Pozostaw ciasto do napęcznienia na 5 minut.
3. Mokrymi rękami podzielić ciasto na osiem równych części, uformować kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dociśnij kawałki ciasta na płasko, aby miały około 2 cm wysokości.
4. Umieść bułki (bez czasu na wyrastanie) na średnim poziomie w nagrzanym piekarniku.
5. Po około 35 minutach wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Wskazówka: Dobrze nadaje się do zamrażania.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
369kcal
1 552kJ
Tłuszcz, w tym: 8,7g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,3g
Węglowodany, w tym: 52g
- cukry 0,9g
Błonnik 13g
Białko 14g
Sól 1,8g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Kraj producenta

Niemcy

Bauck Hof
W6YA-PRRQ
101 Przedmioty

2 innych produktów w tej samej kategorii: