Mieszanka na muffinki z kroplami gorzkiej czekolady bezglutenowa BIO 300g

16,69 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Ekologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g
Ilość porcji: ok. 12 muffinek

Składniki

mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, kropelki z czekolady* (7 %) [miazga kakaowa*, cukier trzcinowy*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (z SOI)], skrobia z tapioki*, len mielony*, kakao w proszku*, bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska różowa (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Uwagi

W wersji wegańskiej zamień 2 jajka na jednego banana i 2-3 łyżki jogurtu wegańskiego.
Muffiny doskonale smakują z dodatkiem malin lub borówek amerykańskich.

Sposób użycia

1. Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termoobiegu)
2. Przygotuj formę na muffiny. Metalową formę wyłóż papierowymi papilotkami, silikonowa nie potrzebuje papilotek
4. Do dużej miski włóż 2 banany, 170 g jogurtu naturalnego, 2 jajka oraz 70 ml oleju i wszystko dokładnie zmiksuj
5. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj
6. Gotową masę przelej do foremek na muffiny. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce lub ORZECHY
7. Wstaw do piekarnika na ok. 35 minut

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu po przyrządzeniu z jogurtem naturalnym 2 % tłuszczu
301kcal
1 260kJ
Tłuszcz, w tym: 13g
- kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g
Węglowodany, w tym: 38g
- cukry 14g
Błonnik 2,2g
Białko 6g
Sól 0,32g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta

Polska

A1-3P PVUU-Q3Y5
101 Przedmioty

13 innych produktów w tej samej kategorii: