Zamiennik białka jaj w proszku wegański bezglutenowy BIO (2x10g) 20g

5,09 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Wegański zamiennik białka JAJA jest odporny na pieczenie.
Idealnie nadaje się do makaroników, nussecken, biszkoptów, bez i innych wypieków. Również do deserów takich jak: B.Mousse au Chocolat lub nawet majonezu.
1 torebka (10 g) zastępuje 2 białka jaja.

Składniki

białko z grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko z bobu*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Sposób użycia

Do 1 torebki zamiennika białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż masa będzie sztywna.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
43kcal
182kJ
Tłuszcz, w tym: <0,5g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany, w tym: 4,3g
- cukry <0,5g
Błonnik 1,5g
Białko 4,8g
Sól 0,15g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Kraj producenta

Niemcy

Biovegan
1JW0-1LC7
102 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Tak
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

8 innych produktów w tej samej kategorii: