Roślinny zamiennik jaj do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka bezglutenowy 128g

15,39 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

vEGGs to naturalny, roślinny zamiennik jajek. Stosuj vEGGs tam, gdzie używasz JAJEK do wiązania składników.
vEGGs jest doskonały do pieczenia, gotowania, panierowania oraz jako zamiennik żółtka.
Nie nadaje się na jajecznicę oraz jako zamiennik żółtka.
Z jednego opakowania zrobisz 40 wegejajek.

Składniki

mąka z tapioki, skrobia ziemniaczana, łuska babki jajowatej, substancja zagęszczająca: guma guar, inulina (cykoria), barwnik: beta-karoten, czarna sól himalajska.

Alergeny

Może zawierać SOJĘ i gorczycę

Sposób użycia

1 wegejajko: wlej do naczynia 50 ml wody, dodaj łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jako jajko.
1 wegeżółtko: wlej do naczynia 25 ml wody, łyżeczkę (5 ml) proszku vEGGs, łyżeczkę (5 ml) oleju i energicznie wymieszaj. Odstaw na 3 minuty i stosuj jak żółtko.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
301kcal
1 264kJ
Tłuszcz, w tym: 1,4g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany, w tym: 56g
- cukry 2,3g
Błonnik 2,7g
Białko 2,8g
Sól 1,9g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Kraj producenta

Polska

RJMO-GL6T
100 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

8 innych produktów w tej samej kategorii: