Witamy w Organiczne24.pl
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Biała fasola to bogate źródło łatwo przyswajanego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, ale fasola sprawdzi się również w tradycyjnej kuchni.
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.
Biała fasola Jaś jest źródłem:
Potasu - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
Wapnia i Fosforu - pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
Magnezu - przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Żelaza - pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny
Tiaminy - pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
Ryboflawiny - pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu czerwonych krwinek
Fasola biała
W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
| Wartość energetyczna w 100g produktu |
288kcal 1 203kJ |
| Tłuszcz, w tym: | 1,6g |
| - kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2g |
| Węglowodany, w tym: | 61,6g |
| - cukry | 2,7g |
| Błonnik | 15,7g |
| Białko | 21,4g |
| Sól | 0,05g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Polska