Mąka ryżowa 1kg

11,09 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mąka ryżowa powstaje poprzez zmielenie na drobno ziaren ryżu. Jest nieodłącznym składnikiem kuchni japońskiej. W Kraju Kwitnącej Wiśni wykorzystywana jest do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, a w kuchni polskiej sprawdzi się jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Dodatkowo charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne.

Zmielony ryż to nie tylko propozycja dla osób z nietolerancją pokarmową, ale wszystkich miłośników rozmaitości w kuchni. Warto pamiętać, że mąką ryżowa  powinna być stosowana w odpowiednich proporcjach i towarzystwie innych mąk. Poza przeznaczeniem kulinarnym doskonale nadaje się do przygotowywania domowych kosmetyków, takich jak maseczki, peelingi, odżywki i pudry.
Mąka ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Wytwarza się z niej np. makaron ryżowy, kluski, placki, bliny oraz używa do zagęszczania kisieli, zup, sosów.

Składniki:

Mąka ryżowa

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Alergeny:

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Tabela wartości odżywczych:

Wartość odżywcza produktu w 100g w porcji 50g %RWS w 50g
Wartość energetyczna 1500 kJ/354 kcal 750 kJ/177 kcal 9%
Tłuszcz, w tym: 3,2 g 1,6 g 2%
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 0,4 g 2%
Węglowodany, w tym: 72 g 36 g 14%
- cukry 0,7 g 0,35 g 1%
Błonnik 3,1 g 1,55 g -
Białko 7,7 g 3,85 g 8%
Sól 0,03 g 0,02  g <1%

*RWS ? Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Kraj producenta:

Polska

Targroch
A4-5L LZPO-ROPE
506 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: