• Nowy
    Mąka ryżowa 500g

Mąka ryżowa 500g

7,69 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mąka ryżowa zalecana jest osobom chorym na celiakię oraz z alergią i nietolerancją glutenu. Sprawdzi się również w kuchni tych, którzy dbają o urozmaiconą i zrównoważoną dietę. Mąka ryżowa pochodzi z Azji, która jest kolebką ryżu. Blisko 90% światowej produkcji ryżu pochodzi z Chin i Indii. Mąka ryżowa wytwarzana jest poprzez drobne zmielenie ziaren ryżu. Zawiera sporą ilość węglowodanów złożonych, dodających organizmowi energii, a jednocześnie charakteryzuje się niewielką zawartością tłuszczów. Jest źródłem żelaza, cynku i magnezu – składników niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego, nerwowego i mięśniowego. Dzięki swojemu delikatnemu i neutralnemu smakowi nada się do przygotowania zarówno słodkich deserów, jak i słonych dań. Podczas przygotowywania wypieków dobrze jest ją mieszać z innymi mąkami z naszej oferty, co pomoże lepiej związać ciasto. Jako samodzielny produkt nada się do zagęszczenia białych sosów oraz panierowania drobiu i ryb. Plusem wykorzystywania w kuchni mąki ryżowej jest to, że dania przygotowane przy jej użyciu są lżejsze od tych z tradycyjnej mąki pszennej.

Składniki

mąka ryżowa 100%

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
351kcal
1 488kJ
Tłuszcz, w tym: 1g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
Węglowodany, w tym: 78g
- cukry <0,5g
Błonnik 1,2g
Białko 7,2g
Sól <0,01g

Zalecane warunki przechowywania

W suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta

Polska

Naura
A3-2P 5HCD-6B0V
500 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: