• Nowy
    Bezglutenowa mąka ryżowa 500g

Bezglutenowa mąka ryżowa 500g

14,49 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Powstaje ona ze zmielenia ziaren ryżu. Mąka ryżowa sprawdza się w diecie lekkostrawnej, nie wywołuje uczuleń. Jest to jedna z najpopularniejszych mąk bezglutenowych. Stanowi ona bogate źródło soli mineralnych, fosforu, błonnika, witamin z grupy B, witaminy PP, cynku, wapnia, żelaza, sodu, manganu i magnezu.

Mąka ryżowa może być stosowana jako zamiennik mąki pszennej. Doskonale nadaje się do ciast, naleśników, wypieku pieczywa, placków, jak również do zagęszczania zup i sosów. Ponieważ nie zawiera glutenu, który jest swoistym spoiwem, do wypieków przygotowywanych na bazie tego produktu należy dodać większą liczbę jajek lub ich zamiennika.

Produkt nie zawiera glutenu, skrobi pszennej, mleka, jaj, czekolady oraz soi.

Składniki:

100% mąka ryżowa.

Sposób użycia:

Produkt może być stosowany do przyrządzania każdego rodzaju wypieków, pieczywa, pierogów, naleśników oraz zagęszczania zup i sosów.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 365 kcal / 1 550 kJ
Tłuszcz, w tym: 1 g
- kwasy nasycone 0,4 g
Węglowodany, w tym: 81 g
- cukry 0 g
Błonnik 0 g
Białko 8 g
Sól 0 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-4L 4DF3-275EB
42 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak

16 innych produktów w tej samej kategorii: