Makaron udon shirataki konjac bezglutenowy 200g

9,12 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Głównym składnikiem jest Glukomannan konjac - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konjac. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Składniki

woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

Sposób użycia

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
8kcal
33kJ
Tłuszcz, w tym: <0,1g
- kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany, w tym: 1,1g
- cukry <0,2g
Błonnik 1,8g
Białko <0,3g
Sól <0,01g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Diet Food
B4QL-Y06N
107 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: