Bezglutenowy makaron al dente Penne 250g

13,49 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Produkt powstał z połączenia dwóch rodzajów mąk naturalnie bezglutenowych: mąki kukurydzianej i ryżowej. Ze względu na swój kształt makaron doskonale sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju sosów.

Składniki:

Mąka kukurydziana, mąka ryżowa.

Sposób przygotowania:

Zagotuj wodę. Wrzącą wodę lekko posól, dodaj trochę oleju i wrzuć makaron. Gotuj przez 12-13 minut, a następnie odcedź makaron i przepłucz zimną wodą.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 353 kcal / 1 499 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,5 g
- kwasy nasycone 0,1 g
Węglowodany, w tym: 80 g
- cukry 1,4 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,2 g
Sól 0,02 g

Kraj producenta:

Polska

Bezgluten
A2-5L B409-208B3
20 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: