- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Extra uniwersalna mieszanka niskobiałkowa PKU 1kg
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Koncentrat niskobiałkowy do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, bez zawartości glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.
Składniki:
Skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu.
Sposób użycia:
Przepis na chleb niskobiałkowy PKU:
Składniki: 500 g koncentratu mąki niskobiałkowej PKU, pół łyżeczki soli (5 g), pół łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody (o temperaturze ok. 26°C), 3 łyżki oleju (20 g).
Sposób wykonania: zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystudzenia. Sugerowany rozmiar foremki to 27cm x 12cm.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 355 kcal / 1 484 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,6 g |
- kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany, w tym: | 87 g |
- cukry | 4,6 g |
Błonnik | 1,8 g |
Białko | 0,4 g |
Sól | 0,11 g |
Fenyloalanina | 3,3 mg |
Kraj produkcji:
Polska
Opis
- bez glutenu
- Tak
- bez jajek
- Tak
- bez mleka
- Tak
- niskobiałkowe PKU
- Tak