- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Ekstra Uniwersalna mieszanka bezglutenowa 1kg
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Koncentrat do różnego rodzaju wypieków stanowi doskonałą alternatywę zwykłej mąki zawierającej gluten. Wypieki na bazie tego produktu nie kruszą się, nie są twarde, są po prostu idealne. Szczególnie polecamy go do wypieku chleba, bułeczek, drożdżówek, ciast i ciasteczek.
Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady i soi.
Składniki:
Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik ziemniaczany, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Sposób przygotowania:
Przepis na chleb bez glutenu:
Składniki: 500 g koncentratu mąki, 0,5 łyżeczki soli (5 g), 0,5 łyżeczki cukru (8 g), 7 g drożdży w proszku, 450 ml ciepłej wody, 3 łyżki oleju (20 g).
Przygotowanie: Koncentrat wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temp. ok. 26°C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 minut w ciepłe miejsce. Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) przez około 40-45 minut. Nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy należy wyjąć go z foremki i zostawić do wystygnięcia. Sugerowany rozmiar foremki to 27 cm x 12 cm.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 366 kcal / 1 554 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,2 g |
- kwasy nasycone | 1,9 g |
Węglowodany, w tym: | 86 g |
- cukry | 5,9 g |
Białko | 0,6 g |
Sól | 0,13 g |
Kraj produkcji:
Polska