Brot Mix Dunkel - bezglutenowa mąka na chleb razowy 1kg

23,09 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do samodzielnego wykonania domowego razowego chleba pozwala w bardzo łatwy i szybki sposób przygotować świeży i zdrowy chleb.

Produkt nie zawiera glutenu, pszenicy, laktozy, mleka i jaj.

Składniki:

Skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego 12%, mąka gryczana 8%, otręby grochowe, otręby ryżowe, włókno roślinne (psyllium), sól, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar.

Sposób przygotowania:

Przepis na chleb razowy:
Składniki: 500g mixu, 6g oleju, 10g drożdży suszonych lub 16g świeżych, 630ml wody, 1 łyżeczka soli.
Sposób wykonania: mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. W przypadku drożdży świeżych należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30?C) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok 2 min. Następnie, dodawać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4-5 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki, a następnie przykryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30-45 min do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Po tym czasie wierzch ciasta można posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190?C (grzanie górne i dolne). Piec przez ok 60 min. Wyjąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 326 kcal / 1 375 kJ
Tłuszcz, w tym: 2,6 g
- kwasy nasycone 0,5 g
Węglowodany, w tym: 63 g
- cukry 2,1 g
Błonnik 13 g
Białko 6,1 g
Sól 0,75 g

Informacja o alergenach:

Produkt może zawierać śladowe ilości soi.

Kraj produkcji:

Włochy

A2-3L B98D-38825
115 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: