Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Brot Mix Dunkel - bezglutenowa mąka na chleb razowy 1kg
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Mieszanka do samodzielnego wykonania domowego razowego chleba pozwala w bardzo łatwy i szybki sposób przygotować świeży i zdrowy chleb.
Produkt nie zawiera glutenu, pszenicy, laktozy, mleka i jaj.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego 12%, mąka gryczana 8%, otręby grochowe, otręby ryżowe, włókno roślinne (psyllium), sól, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar.
Sposób przygotowania:
Przepis na chleb razowy:
Składniki: 500g mixu, 6g oleju, 10g drożdży suszonych lub 16g świeżych, 630ml wody, 1 łyżeczka soli.
Sposób wykonania: mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. W przypadku drożdży świeżych należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30?C) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok 2 min. Następnie, dodawać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4-5 min. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki, a następnie przykryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30-45 min do wyrośnięcia (podwojenia objętości). Po tym czasie wierzch ciasta można posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190?C (grzanie górne i dolne). Piec przez ok 60 min. Wyjąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 326 kcal / 1 375 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 2,6 g |
- kwasy nasycone | 0,5 g |
Węglowodany, w tym: | 63 g |
- cukry | 2,1 g |
Błonnik | 13 g |
Białko | 6,1 g |
Sól | 0,75 g |
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości soi.
Kraj produkcji:
Włochy