Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa BIO 500g

17,00 zł
Brutto Dostawa w ciągu 1-2 dni
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Sypka mieszanka do przygotowania chleba.

Składniki

mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Może zawierać sezam

Sposób użycia

Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
358kcal
1497kJ
Tłuszcz, w tym: 5,6g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany, w tym: 66g
- cukry 0,8g
Błonnik 6g
Białko 7,2g
Sól 2,5g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

Kraj producenta

Czechy

ProBio
A2-2P RF75-WP6J
100 Przedmioty

16 innych produktów w tej samej kategorii: