Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa BIO 500g

16,69 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Sypka mieszanka do przygotowania chleba.

Składniki

mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Alergeny

Może zawierać sezam

Sposób użycia

Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g świeżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wlać do natłuszczonej masłem i posypanej mąką formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyrośnięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyjąć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.

Tabela wartości odżywczych

Wartość energetyczna
w 100g produktu
358kcal
1497kJ
Tłuszcz, w tym: 5,6g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
Węglowodany, w tym: 66g
- cukry 0,8g
Błonnik 6g
Białko 7,2g
Sól 2,5g

Zalecane warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

Kraj producenta

Czechy

ProBio
A2-2P RF75-WP6J
101 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Tak
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: