

Witamy w Organiczne24.pl
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.
Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Produkt bezglutenowy
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość energetyczna w 100g produktu |
365kcal 1 528kJ |
Tłuszcz, w tym: | 17g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 1,8g |
Węglowodany, w tym: | 39g |
- cukry | 2,1g |
Błonnik | 17g |
Białko | 12g |
Sól | 1,7g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Polska
Opis