Bezglutenowe ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g

15,79 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Bezglutenowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.

Produkt nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.

Składniki:

Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego bezglutenowgo, 2 jajka lub 20 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU, 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300 g wody o temp. 20°C.
Sposób wykonania: jajka lub zamiennik jajka zmiksować z woda, dodać do koncentratu, a następnie dodać sól, cukier, olej, wodę i dokładnie wyrobić na jednolita masę. Rozwałkować i wycinać kółka, nałożyć farsz, kółka złożyć na pół i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Przepis na naleśniki:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo-naleśnikowo-makaronowego, 2 g cukru, 1 g soli, 5 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko. Dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste dodać niewielką ilość wody.

Przepis na makaron:
Składniki: 100 g mieszanki, jajko + żółtko, 5- 10 ml letniej wody, łyżka oleju
Sposób wykonania: Mieszankę, jaja, olej wymieszać ze sobą na stolnicy i wyrobić dodając stopniowo wodę w ilości do uzyskania elastycznego ciasta, które należy podzielić i trzymać pod przykryciem. Cześć ciasta rozwałkować na grubości 1-2 mm i kroić nożem na cienkie paski. Gotować w osolonej wodzie do pożądanej twardości.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 342 kcal / 1 452 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,6 g
- kwasy nasycone 0,3 g
Węglowodany, w tym: 82 g
- cukry 5,9 g
Białko 2,1 g
Sól 1,3 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-4L 4960-789DE
75 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak
bez jajek
Tak
bez mleka
Tak

16 innych produktów w tej samej kategorii: