• Obecnie brak na stanie
    Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g

Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa BIO 500g

21,59 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
Obecnie brak na stanie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba owsianego w bardzo prosty sposób pozwala na samodzielne wykonanie domowego, świeżego, a przede wszystkim bez zawartości polepszaczy i konserwantów bochenka.

Produkt jest bezglutenowy.

Składniki

mąka OWSIANA pełnoziarnista (bezglutenowa)* (34 %), skrobia kukurydziana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*, mąka z komosy ryżowej*, kultury starterowe), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Allergeny

Może zawierać SOJĘ, ORZECHY i nasiona sezamu.

Sposób przygotowania

Zawartość opakowania, 1 paczkę drożdży suszonych i 500 ml letniej wody krótko zarobić i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia albo do natłuszczonej foremki. Ciasto wygładzić za pomocą nawilżonej szpatułki do ciasta i posypać mąką. Pozostawić chleb do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 30 minut. Nagrzać piekarnik do 250 stopni C (górna i dolna grzałka), do żaroodpornej miski wlać 100 ml wrzącej wody, pozostawić na dole piekarnika i podpiec chleb przez 10 minut. Następnie piec chleb w 220 stopni C przez 50 minut.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 348 kcal / 1 470kJ
Tłuszcz, w tym: 3 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany, w tym: 69 g
- cukry 0,8 g
Błonnik 6,7 g
Białko 7,5 g
Sól 1,9 g

Kraj produkcji

Niemcy

Bauck Hof
A2-7L 155F-7416F

16 innych produktów w tej samej kategorii: