- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Bread Mix Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizzę 1kg
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Mieszanka do ogólnego zastosowania odpowiednia do wypieku chleba i pizzy.
Sposób przygotowania:
Chleb
Przygotuj:
500 g mieszanki Bread Mix,
1 i 1/3 łyżeczki soli,
1 łyżka cukru (15 g),
500 ml letniej wody,
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych,
3 łyżki oleju + do posmarowania.
Wykonanie: do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wymieszać ciasto na gładką masę, stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia suchych drożdży, dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki, wyrównać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok 45 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok 50 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Pizza
Przygotuj:
250 g mieszanki Bread Mix,
¾ łyżeczki soli (5 g),
½ łyżki cukru (7 g),
200 ml letniej wody ,
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych,
2 łyżki oleju.
Wykonanie: Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).
Składniki:
Skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 351 kcal / 1 488 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,9 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany, w tym: | 82 g |
- cukry | <0,1 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 0,058 g |
Kraj producenta:
Polska
Opis
- certyfikat BIO
- Nie
- bez dodatku cukru
- Nie
- bez glutenu
- Tak
- bez jajek
- Nie
- bez laktozy
- Nie
- bez mleka
- Nie
- dla Wegan
- Nie
- dla Wegetarian
- Nie
- niskobiałkowe PKU
- Nie