• Nowy
    Bread Mix Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizzę 1kg

Bread Mix Bezglutenowa mieszanka na chleb i pizzę 1kg

28,49 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Mieszanka do ogólnego zastosowania odpowiednia do wypieku chleba i pizzy.

Sposób przygotowania:

Chleb

Przygotuj:

500 g mieszanki Bread Mix,
1 i 1/3 łyżeczki soli,
1 łyżka cukru (15 g),
500 ml letniej wody,
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych,
3 łyżki oleju + do posmarowania.

 

Wykonanie: do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wymieszać ciasto na gładką masę, stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia suchych drożdży, dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki, wyrównać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok 45 minut. Piekarnik nagrzać do 200 stopni z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok 50 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.

Pizza

Przygotuj:

250 g mieszanki Bread Mix,
¾ łyżeczki soli (5 g),
½ łyżki cukru (7 g),
200 ml letniej wody ,
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych, 
2 łyżki oleju.

Wykonanie: Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu). 

Składniki:

Skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 351 kcal / 1 488 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany, w tym: 82 g
- cukry <0,1 g
Błonnik 3,5 g
Białko 1,9 g
Sól 0,058 g

Kraj producenta:

Polska

Bezgluten
A2-4L 7RF1-82ZH
511 Przedmioty

Opis

certyfikat BIO
Nie
bez dodatku cukru
Nie
bez glutenu
Tak
bez jajek
Nie
bez laktozy
Nie
bez mleka
Nie
dla Wegan
Nie
dla Wegetarian
Nie
niskobiałkowe PKU
Nie

16 innych produktów w tej samej kategorii: