• Nowy
    Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe niskobiałkowe PKU 500g

Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe niskobiałkowe PKU 500g

16,39 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do Ulubionych
W magazynie

  Zasady dostawy

Darmowa dostawa od 199zł

  Zasady zwrotu

Masz 14 dni na zwrot

Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24

Bezglutenowy i niskobiałkowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.

Produkt jest niskobiałkowy PKU, nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.

Składniki:

Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglan sodu.

Sposób przygotowania:

Przepis na pierogi PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo?naleśnikowo?makaronowego PKU, 15 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU (lub 2 jajka), 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300g wody o temp. ok 20?C (w razie potrzeby dodać więcej).
Sposób wykonania: zamiennik jajka (15g) zmiksować z wodą (100g) i dodać do koncentratu (jeśli dodajemy jajka wbijamy je bezpośrednio do koncentratu). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Ciasto należy dokładnie wybić, aby  było ono jednolite, następnie rozwałkować i powycinać kółka, nałożyć farsz, złożyć na pół kółka i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.

Przepis na naleśniki PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo?naleśnikowo?makaronowego PKU, 2 g cukru, 1 g soli, 10 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat ciasta PKU wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko, a następnie dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste należy dodać niewielką ilość wody. Przygotowane ciasto należy wylewać na rozgrzaną wcześniej patelnię z niewielką ilością oleju i smażyć na złoty kolor.

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Tabela wartości odżywczych

Wartość odżywcza w 100g produktu:

Wartość energetyczna w 100g produktu: 341 kcal / 1 450 kJ
Tłuszcz, w tym: 0,4 g
- kwasy nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 84 g
- cukry 6,6 g
Błonnik 0,4 g
Białko 0,09 g
Sól 4,3 g

Kraj produkcji:

Polska

Bezgluten
A2-4L D04B-588B5
40 Przedmioty

Opis

bez glutenu
Tak
bez jajek
Tak
bez mleka
Tak
niskobiałkowe PKU
Tak

16 innych produktów w tej samej kategorii: