- Nowy
Witamy w Organiczne24.pl
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
- Nowości
-
Żywność Ekologiczna
add remove Produkty śniadaniowe add removePrzekąski i słodycze add removeNapoje roślinne add removeMakarony, ziarna, sypkie add remove
-
Drogeria
add remove
Kosmetyki naturalne
add removeDo domu add remove -
Suplementy diety
add remove
Według potrzeb
add removeWsparcie układów i funkcji
add remove
Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe niskobiałkowe PKU 500g
- Napisz opinię o produkcie
Darmowa dostawa od 199zł
Masz 14 dni na zwrot
Bezpieczeństwo płatności gwarantowane przez Przelewy24
Bezglutenowy i niskobiałkowy koncentrat ciasta naleśnikowego, makaronowego i pierogowego, dzięki któremu w bardzo prosty i szybki sposób przygotujesz wyśmienite danie. Wystarczy tylko dodać kilka składników i wyrobić.
Produkt jest niskobiałkowy PKU, nie zawiera glutenu, mleka, jaj, czekolady oraz soi.
Składniki:
Skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik roślinny (ziemniaczany), regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglan sodu.
Sposób przygotowania:
Przepis na pierogi PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo?naleśnikowo?makaronowego PKU, 15 g zamiennika jajka niskobiałkowego PKU (lub 2 jajka), 80 g wody, 5 g soli, 10 g cukru, 30 g oleju, 300g wody o temp. ok 20?C (w razie potrzeby dodać więcej).
Sposób wykonania: zamiennik jajka (15g) zmiksować z wodą (100g) i dodać do koncentratu (jeśli dodajemy jajka wbijamy je bezpośrednio do koncentratu). Następnie dodać sól, cukier, olej i wodę. Ciasto należy dokładnie wybić, aby było ono jednolite, następnie rozwałkować i powycinać kółka, nałożyć farsz, złożyć na pół kółka i dokładnie skleić brzegi pieroga. Gotować około 10 minut na małym ogniu.
Przepis na naleśniki PKU:
Składniki: 0,5 kg koncentratu ciasta pierogowo?naleśnikowo?makaronowego PKU, 2 g cukru, 1 g soli, 10 g oleju, 1 litr wody lub mleka.
Sposób wykonania: koncentrat ciasta PKU wsypać do naczynia, dodać cukier, sól, olej i wodę lub mleko, a następnie dokładnie zmiksować. Gdy ciasto jest za gęste należy dodać niewielką ilość wody. Przygotowane ciasto należy wylewać na rozgrzaną wcześniej patelnię z niewielką ilością oleju i smażyć na złoty kolor.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: | 341 kcal / 1 450 kJ |
Tłuszcz, w tym: | 0,4 g |
- kwasy nasycone | 0,2 g |
Węglowodany, w tym: | 84 g |
- cukry | 6,6 g |
Błonnik | 0,4 g |
Białko | 0,09 g |
Sól | 4,3 g |
Kraj produkcji:
Polska
Opis
- bez glutenu
- Tak
- bez jajek
- Tak
- bez mleka
- Tak
- niskobiałkowe PKU
- Tak